General Community

Bloggers Community To Share

Home - Lifestyle - Varför Du Ska Välja En Långklänning Till En Tillställning

Varför Du Ska Välja En Långklänning Till En Tillställning

Posted on March 14, 2019 in Lifestyle

När du ska på fest och ska välja ut en klänning till tillställningar är det många saker du måste tänka igenom och lika många saker du behöver ta hänsyn till. Det är inte så lätt att du bara kan hänga på dig en klänning du redan har eller bara gå ut och köpa en klänning någon dag innan tillställningen.

När det gäller tillställningar så är det alltid bra att vara ute i väldigt god tid. Så snart du fått inbjudan kan du börja söka klänningar i butiker eller online, som till exempel hos JJ’s House. Det som är bäst att börja med är att fundera igenom hur festlokalen kan påverka ditt val av aftonklänning. Är lokalen stor eller liten, är lokalen sådan att du kan förvänta dig att någon del av tillställningen kommer att äga rum utomhus, på till exempel en terrass? Då kanske du ska titta närmare på långklänningar istället för kortare varianter så du slipper oroa dig för att frysa.

Rent allmänt har långklänningar många fördelar jämfört med kortare varianter. Långklänningar är säkrare att bära med hänsyn till klädkoder eftersom det alltid är bättre att vara mer uppklädd jämfört med att vara mindre uppklädd. Är det ett mer konservativt sällskap som kommer att gå på tillställningen är detta synnerligen viktigt att ta hänsyn till. Om inbjudan skickats ut väldigt tidigt och tillställningen kommer att hållas på ett lite finare ställe kan du nästan med säkerhet utgå från att det är en mer konservativ miljö du kommer att befinna dig i under festen och då är en långklänning mycket mer passande än en kort dito.

Långklänningar har också den fördelen att de är mer generösa mot din kropp. Du kanske inte, av olika anledningar, känner för att visa upp dina ben just på den tillställningen. Du kanske har fått barn nyligen eller så är du så vacker att dina ben kan skapa oönskad uppmärksamhet. Om du är lite kurvig har du också mer att spela med om du väljer en långklänning som hänger lite lösare runt kroppen, det ser då inte heller obalanserat ut om du har mycket tyg runt bysten, armarna och halsen.

Innan du går ut och köper en klänning, i butik eller online, ska du mäta upp din kropp hos en sömmerska eller skräddare för att försäkra dig om att den klänning du till slut väljer både passar din kropp och att den kan justeras vid behov. Om du till exempel är gravid kan det kännas mycket bra att veta att du kan justera klänningen så den passar dig också efter graviditeten.

Till en långklänning finns det också många accessoarer att välja mellan och även om det är en konservativ tillställning du ska gå på så kan du idag välja mycket friare bland accessoarer jämfört med vad som var fallet tidigare. Du kan till exempel vara så vågad att du låter dina handskar – till långklänning bärs ofta handskar – ha en annan färg än klänningen och du kan också låta väska, smycken, klocka med mera gå i andra toner än själva klänningen. Här finns också utrymme för den kreative att välja accessoarer som man redan då vet kommer att passa mycket bra också i andra sammanhang. En annat moderiktigt plagg 2019 är manteln. Du kan med fördel bära en mantel till en långklänning och det kan vara både praktiskt  – om det är kallt ute eller också inne i festlokalen – men också ha en spännande effekt när du tar av dig manteln när du sitter ner och visar på en fin kontrast jämfört med när du bar manteln.